Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Babona

2014.08.07

 Azt mondják, balszerencsét hoz, ha egy fekete macska átmegy előtted az úton.

Ugyan! Ez csak üres babonaság! Annyi macska bóklászott már előttem; fehérek, feketék, tarkák… de mégsem történt soha semmi bajom.

Békésen cammogtam hazafelé egy hajnalig tartó dorbézolás után, amikor váratlanul egy sötét alak settenkedett elő a homályból. Jól tudtam, miféle szerzet. Álmosan néztem őt a távolból. Nem akartam, hogy észrevegyen. Hagytam, hadd menjen át előttem az úton.  

Meredten nézett rám, miközben elhaladt. Mélyen a szemébe néztem. Engem figyelt. Gyanús tekintettel méregetett, mintha valami rosszat követtem volna el. Elmerengve pillantottam távolodó árnyéka után, ahogy elnyúlt a flaszteren.  

A hátam mögül duruzsolást hallatszott. Riadtan kaptam hátra a fejem és éppen belenéztem a gyorsan közeledő autó vakító fényszórójába. Még idejében félre tudtam ugrani, mielőtt majdnem megnyuvadtam. Hát, bizony, nem sok híja volt. Még szerencse, hogy a sofőr idejében elrántotta a kormányt, még ha az árokban is landolt.

És még a fekete macska hoz balszerencsét? Akkor mit mondjak a sötétben tántorgó kétlábúakra és száguldó járműveikre? Azért fekete macskának lenni sem könnyű. Tiszta életveszély minden nap. Inkább meghúzom magam. Hiszen csak kilenc életem van, ahogy mondani szokták.

 

2014-07-20

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.