Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Info a szerzőről

2008.12.12

A zenelejátszó igény szerint leállítható!   >>>>>

 

 

Tamás Károly Tamás vagyok. 1975. június 29.-én láttam meg a napvilágot itt a Földön embergyerekként. Pontosabban a holdvilágot, ugyanis este 8-kor születtem.Kép   

Már egészen pici gyermekkoromtól kezdve érdekeltek a távoli csillagok és a világűr rejtelmei.
 
 
 Érdekelt minden, ami valamilyen formában kapcsolatban volt a csillagokkal, a kozmosszal, az űrhajókkal és a robotokkal. Ja, és meg kell említenem, hogy óvodás koromban - micsoda véletlen – éppen a csillag volt a jelem!
 
 
 Első meghatározó mozi-élményem az „E. T. - a földönkívüli” című film volt 1982-ben. Ez pedig még inkább elmélyítette kapcsolatomat a  kozmikus vándorokkal. Akkor még csak 7 éves voltam, de ez a film olyan nagy hatást tett rám, hogy a mai napig ez áll nálam az első helyen.
 
 

Kép

 
 Igaz, még kicsi voltam, de mégis figyelemmel követtem az ilyen témájú filmeket, dokumentumfilmeket és az ismeretterjesztő műsorokat is. Ha csillagászatról, űrhajózásról szólt, akkor odatapadtam az akkor még fekete-fehér tévénk képernyője elé, és csodálattal figyeltem az ott látottakat. Olyankor szinte el sem lehetett volna mozdítani onnan.
 
 
 Általános iskolai időszakom alatt sokat rajzolgattam. Akkor még így szerettem volna érvényesülni és kibontakozni. A rajzaim természetesen főképp robotokat és földönkívüli világokat ábrázoltak, ahogy én elképzeltem azokat. További inspirációt meríthettem azokból a korabeli zenékből, amelyek zenei aláfestésként szolgáltak a már említett dokumentumfilmekben és ismeretterjesztő műsorokban.
 
 
Kép  Évek múlva a rajzolásról a zene útjára lépve először követni próbáltam a példákat, melyekből tanulva a későbbiekben már saját magam által komponált zenéket is szerezhettem. Az elektronikus zenében találtam meg mindazt, amely az űr misztériumát és varázslatos hangulatát idézi számomra.
 
 
 Azután ismét el kellett telnie egy kis időnek, hogy más művészeti területen is kipróbálhassam magam. Ez lett az írás.
 
 
 Elsőként a „Színes Ufo” ismeretterjesztő képeslap oldalain szerepelhettem az írásaimmal 1998-ban, ahol egyből két teljes oldalon kapott helyet két cikkem is.
Még abban az évben bele is kezdtem első sci-fi regényem írásába, amely – kisebb-nagyobb megszakításokkal – közel 6 éven át íródott. Rendhagyó módon nem novellákkal kezdtem, bár 1999-ben már kedvet kaptam ahhoz is.
 
 
Kép    Az ezredforduló után pedig egyre gyakrabban kezdtem rövidebb történeteket írni, amelyekből 6 novella meg is jelent nyomtatásban az „Új Galaxis” tudományos-fantasztikus antológia oldalain 2005 és 2007 között.
 

 

 
Eközben 2003-ban befejeztem első sci-fi regényem, amely a „Tünemény” címet kapta. Ez jelenleg kiadásra vár. Azonban nem tétlenkedtem sokáig, mert hamar belekezdtem egy újabb sci-fi regény megírásába /Empathyco/, amely már jelentősebb terjedelemmel rendelkezik.
 
 

 Szintén a 2000-es évek elején ismertem meg egy olyan zenei stílust, amely azóta nagy segítséget nyújt az alkotás folyamatában. Ez a zenei stílus az Ambient. Új ötletekre sarkall, inspirációt nyújt, fejleszti a kreativitást, miközben ismeretlen világokba enged betekintést, és megnyitja az elmét, ami aztán fogékonnyá válik a mélyebb gondolkodásmódra. Két saját zeneszámom el is hangzott már 2001-ben, az akkori Est FM 98.6 rádió "Varázsszőnyeg" című ambient zenei műsorában.

2010-ben pedig a Rádió Café 98.6 "Cinetrip-Ambient" című műsorában volt hallható az első önálló albumom, a "Cosmic Resonance", illetve 2 további új számom is, az "Universe 1." és az "Universe 2B".

 
Együttesek, zenészek, akik az albumaikkal inspiráltak:
Kraftwerk : Radio-activity, The Man-Machine, Computer World, Electric Café.
Tangerine Dream : Phaedra, Rubycon, Ricochet, Tangram, Exit, Underwater Sunlight, White Eagle, Firestarter, Le Parc.
Jean Michel Jarre : Oxygene, Equinoxe, Waiting for Cousteau.
Edgar Froese : Aqua.
Christopher Franke : The London Concert.
Sven Vath : Harlequin – The robot and the ballett dancer.
Enigma
Chicane
Korai Öröm  
 
Ambient zenészek és együttesek, akik zenéikkel fejlesztették a kreativitásomat:
Andrew Lahiff
Steve Roach
Vidna Obmana
Brian Eno
The Future Sound of London
Another Fine Day : Life before land.
Jet Chamber
LSG : In to deep
Makyo
Solar Quest
Shulman
Global Communication
 
Írók, akik nagy hatást tettek rám az alábbi műveikkel:
W. A. Harbinson: A Csészealj-project   / 4 kötet
Arthur C. Clarke összes művei
Richard Bach összes művei
Szepes Mária: A Vörös Oroszlán
Nemere István: Világok világa
Stephen Hawking: Az idő rövid története
 
Filmek, melyek meghatározták az érdeklődésemet:
E.T. a földönkívüli
2001.: Űrodüsszeia
2010.: A kapcsolat éve
Harmadik típusú találkozások
Kapcsolat
Csodás álmok jönnek
A forrás
A kétszázéves ember
Én, a robot                                  
A.i. - Mesterséges értelem 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.